♥ Mindre än en vecka kvar

Hej vänner!

Nu är det mindre än en vecka kvar till flytt! Som vi längtar. Tyvärr har vi inte kunnat packa något än. Bor man på 25 kvm så får inga flyttlådor plats. Ställer jag en flyttlåda på golvet, så försvinner hela golvutrymmet, ha ha. I helgen ska vi i alla fall sätta igång, ska montera ner en bokhylla så att man får plats med en låda som man sedan kan stapla andra lådor på. På lördag ska jag till Ikea och inhandla köksbord, hyllor och skrivbord. Antagligen kommer det nog slinka ner lite andra grejer också, det är ju Ikea :-)

Ska bli sååå skönt att flytta! Något som också är roligt är att det ska bli lite mildare väder i helgen, det ser jag fram emot! Är så trött på snön nu som har legat sedan oktober. Längtar efter att känna att solen faktiskt värmer och att få ha på sig skinnjacka istället för tjocka vinterjackan. Längtar till att få ha på mig vårskor. Här är ett par av skor som jag längtar mest efter att ha på mig, några som jag inte velat förstöra ute i snön.


♥ Nagellack


Såhär såg det ut sist jag fotade mina nagellack. Nu, med både bättre kvalitet och med fler nagellack.


Max tycker alltid att jag är fånig som vill ta upp alla nagellack, ställa upp dem på rad och fota dem. Jag gillar det. Det ser så fint ut och jag blir glad av att se dem så uppradade, istället för att de ska ligga helt bortglömda i en mörk låda.


♥ 14 februari 2011

I d a g är det inte bara vilken dag som helst! Helt rätt. Det är alla hjärtans dag. Men inte bara! Idag är det faktiskt hela fyra år sedan jag startade den här bloggen. Hur romantiskt är inte det? Starta en blogg på alla hjärtans dag. Underbart!

Bloggen har varit med om mycket. När jag startade den var jag tillsammans med min high school-sweetheart kan man väl kalla det. Den fanns med när vi gjorde slut och när jag föll för ännu en kille. Den har varit med om alla mina partykvällar med mina fina tjejer, myskvällar, filmkvällar you-name-it. I bloggen står det om när jag kom in på högskolan, om när jag jobbade på VSP, Newhouse, lagret på H&M, som telefonförsäljare och när jag tog studenten och när jag gick på studentbal. I bloggen kan jag också läsa om min första dag på högskolan, min sista dag på gymnasiet, min första dag som sambo och om min första dag jag bodde ensam i hela mitt liv. Det står också om semestrar. Monte Negro, Bosnien, Norge, Norrland, Varberg. Det finns mycket i min blogg! Mycket jag vill minnas.


Grattis på fyraårsdagen, bloggen! Och happy valentine's day allihopa! :)



♥ På jobbet

Kund på jobbet: "Oj! Ditt hår blir bara större för varje vecka som går". Tack säger jag! :)


♥ Nya lägenheten

Än så länge har jag inga bilder på vår nya lägenhet. Men jag kan försöka förklara ur minnet hur den ser ut. Både för min skull och för er. Jag måste varje dag uppdatera mig hur den ser ut så att jag inte glömmer. He he.

För det första så kommer vi ha en egen ingång, men en egen liten trappa och en uteplats. En alldeles egen brevlåda också. Hur gulligt? I alla rum är det trägolv, lite olika träslag men enligt mig inger det bara en mysig känsla. Köket har moderna skåpsluckor. Alla väggar är vita förutom en halvkass fondvägg i sovrummet och en ganska tjusig fondvägg i vardagsrummet. Det är stora fönster. Två fönster i sovrummet, två i vardagsrummet och ett i köket. Det finns en walk-in-closet. Det finns badkar. Mina krav på min nästa lägenhet var: badkar, balkong, trägolv och diskmaskin. Badkar finns, balkong finns inte, men ännu bättre! En egen ingång med uteplats, trägolv finns överallt men tyvärr inte en diskmaskin. Men man kan inte få allt i livet, eller hur? :)

♥ Sambosidan

Idag längtar jag extra mycket till flytten.

Det är så märkligt det där. Jag och Max pratade om i december att vi gärna skulle vilja flytta ihop. Men bråttom, nej det hade vi absolut inte. Vi har bott i min lägenhet på 25 kvm sedan augusti och tyckte båda att det fungerade helt okej. Visst, lite trångt. Men mysigt! Vi sa att vi inte skulle leta efter något nytt, utan om någon lägenhet föll från himlen rakt framför oss så skulle vi ta den.

Så hittade vi i januari en bostadsrätt på hemnet.se. Tänkte att visst, vi går och kollar. Lägenheten var något av det värsta jag sett, men efter att vi tittade på den hände något mellan mig och Max. Något hände inuti oss. Vi måste flytta! Så kände vi båda två. Det var som om en spärr hade släppt, vi hade tjuvkikat lite genom dörren till andra sidan. Till sambosidan. Och vi ville dit! Så vi började leta. Till slut hittade pappa en lägenhet i Borås Tidning och jag och Max skickade en intresseanmälan. Resten är historia. Den första mars flyttar vi.

Att gå från 25 kvm till 66 kvm kommer bli skönt! Men lite jobbigt med all plats, jag kommer liksom behöva ropa på Max från vardagsrummet till köket och jag kommer inte se honom så fort jag kommer hem från skola eller jobb. Jag kanske till och med måste leta efter honom.


♥ Halvrenoverat kök

Den allra första lägenheten jag och Max tittade på var en bostadsrätt. Jag var jättesugen på att köpa en lägenhet. Tänkte på alla andra bostadsrätter jag kikat på men inte haft råd att köpa. Fint trägolv i alla rum, renoverat kök, diskmaskin, platt-spis, fina färger på väggarna, fräscht badrum, kanske balkong. Bara fördelar helt enkelt! Max var inte så pepp på en bostadsrätt men jag övertalade honom att vi skulle kika på en i alla fall. Enligt bilderna var lägenheten helt okej.

Så vi åkte dit.

I hallen möts vi av skåp. Extremt fula skåp. Originalskåp från när huset byggdes samma år som min farmor föddes. Och det var absolut inga vackra vintageskåp, utan extremt fula skåp. Vi gick in i vardagsrummet, som faktiskt var väldigt fint. Hoppet tändes på nytt i våra ögon. Kikade ut genom fönstret och ut på balkongen. Såg ut som om någon haft en rökarfest där ute. Det låg cigarettfimpar över h e l a balkongen. Uek. Vi gick vidare mot köket och hade stora förhoppningar på vägen dit. Det var nyrenoverat hade det stått i annonsen. Vad som inte stod i annonsen var att bara halva köket var renoverat. På andra sidan det nyrenoverade köket fanns det likadana, lika fula skåp, som i hallen. Matrester låg i vasken. Nu hade vi bestämt oss. Vi ville ut härifrån! Vi kikade in i badrummet bara för att, och där inne var det inte ens städat. När vi gick därifrån visste vi inte om vi skulle skratta eller gråta.

Kvinnan som bodde där kan ju inte ha velat få sin lägenhet såld?

Det är såhär jag tänker mig att få se när jag kikar på framförallt en bostadsrätt. Det brukar vara kliniskt städat, en fruktskål står framme, ibland blommor, ibland flashiga inredningstidningar. Allt för att skapa en hemtrevlig och mysig känsla.

Köket

♥ Att montera ett bord

Igår medan jag satt och pluggade bestämde sig Max för att sätta ihop vårt nya vardagsrumsbord. Enligt mig var inte det en bra idé. 1. Jag satt och pluggade, och han störde mig genom att mumla för sig själv e x a k t allt han gjorde ("jaha, den ska sitta där, och så lägger vi den där"). 2. Att titta på en snygg man som monterar ett bord är bra mycket roligare än att läsa en tråkig bok. 3. Att han ens bestämmer sig för att göra detta utan mig är ett misslyckande i sig. Jag kommer bara sitta bredvid och påpeka att allt han gör är fel.

Det slutade såklart med att jag la ifrån mig boken och satte mig och tittade på. Lade band på mig själv så jag inte klagade så mycket utan lät han sköta det mesta. Om inte annat var det väldigt mysigt att montera vår första möbel ihop, även om jag mest bara tittade på.


Här är bordet! Visst är det fint. Jag fick äran att skruva ihop lådorna.

♥ Lista med bilder

Du för omkring ett år sedan
Hemma hos Max på fest i mitten av januari

Du och en bästa vän
Jag och Martina


Du som busig.


Du som fotograf
På nagellackssamlingen


En bild som du aldrig visat
En bild jag inte visat på bloggen i alla fall :)



En dag du minns
Min grymma födelsedagsfest!


En konstig bild
För det att det ser ut som om jag ligger med ansiktet neråt


En bild som väcker känslor
Sommarkänslor!



Någon du litar på
Frida


Någon du saknar
Martysmarty



Någon du älskar
Maxen



Någon som betyder mycket
Elin & Felix


Någon du tycker är snäll
Sofia är den snällaste jag vet :)


Något du vill ha
Vår!


Något som får dig att gråta
Sorgliga filmer 


Något som är viktigt för dig
Familjen <3


Dig själv nyligen
Egopic framför spegeln!



Dig själv för längesen
-91
image177

♥ Vår

Kollade runt bland bilder från förra våren på Facebook igår. Så jag längtar! Allt känns så mycket lättare på våren. Även om ingenting känns svårt för tillfället, så känns a l l t så mycket bättre på våren. Det är ljusare, varmare och man är lyckligare helt enkelt! I alla fall jag. Våren är min favoritårstid, no question about it. Även om jag finner fördelar i dem alla. Jag läste på Aftoblandets hemsida (tror jag) att när det börjar bli ljusare ute så blir människor i regel lyckligare, får bättre sexliv och vissa går till och med ner i vikt. Häftigt! Jag älskar när det är ljust ute.


Bilderna är från april förra året, då vi hade årets första grill! Det var soligt, årets första värme hade nått oss och vi var allmänt lyckliga!

♥ Live the life you love, love the life you live.

Just nu känner jag mig så tillfreds med livet. Finns så mycket saker jag är nöjd och lycklig över!

Jag har världens bästa pojkvän


Min allra bästa vän/kusin flyttar snart hem till Borås igen


Jag trivs jättebra i skolan (enda bilden jag har på mig själv i skolan :))


Det är snart vår


Det finns en underbar sushirestaurang som har buffé här i stan


Jag har nya skor


Jag har en härlig familj


Vi ska snart flytta


Fina vänner omges jag av